BRÖD

LÅNGPANNEBRÖD

Ingredienser
50 g jäst
50 g smält margarin
2,5 dl vatten
2,5 dl mjölk
1 tsk salt
0.5 dl sirap
0,5 msk brödryddor
9 dl rågsikt
1 dl vetekli
2-3 dl vetemjöl

Tillagning
Smula ner jästen i en bunke

värm margarin, vatten och mjölk till fingervarmt

häll över jästen och rör om så den löses

tillsätt resten av ingredienserna och knåda till en deg

jäs 20 minuter

häll smeten i en smord och bröad långpanna

platta ut förhand, markera ut 16 rutor, nagga

jäs 20 minuter och grädda i 225 grader 15 minuter

svalna och dela i rutor

© 2018 OLGAS RECEPT By Olga90
Skapad med Webnode
Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång