KÖTTRÄTTER
HELSTEKT FLÄSKYTTERFILÉ

Ingredienser
Antal portioner 4
Fläskytterfilé
1 st fläskytterfilé
1 krm salt, krydda efter smak
1 krm svartpeppar, krydda efter smak
1 msk smör, ca.
1 msk olivolja, ca.
Marinad
1 msk balsamvinäger
2 msk olivolja
2 msk japansk soja, glutenfri
1 msk honung
2 klyfta(or) vitlök
Tillagning
God gratäng med fläskfilé, svamp och bacon och en god sås. Själv är jag väldigt förtjust i såsen så jag brukar göra lite extra sås. Själv brukar jag även använda färska champinjoner.
Marinad:
1. Blanda ihop olja, soja, honung och balsamvinäger i en skål. Skala och pressa i vitlök.
Fläskytterfilé
1. Ta bort fett och senor från fläskytterfilén och lägg den i en plastpåse tillsammans med marinaden.
2. Marinera gärna över natten, eller minst 10 min medan du gör i ordning rotfrukterna.
3. Sätt ugnen på 175 grader.
4. Hetta upp en stekpanna med lite olja och smör, bryn fläskytterfilén på båda sidor på hög värme så att den får en fin gyllenbrun stekyta.
5. Salta och peppra ordentligt. Lägg över filén i en ugnsfast form och sätt in i ugnen under rotfrukterna ca 25-30 min eller tills filén har en innertemperatur på 65- 68 grader.