PASTARÄTTER
FREDRIKS PASTA MED OXFILÉ

Ingredienser
Antal portioner 4
300 gram pasta (eget val)
250 gram oxfilé
(går även bra med fläskytterfilé)
1 st gul lök
1 st vitlök
2 msk maizena
2 dl mjölk
4 dl grädde
2 tsk ljus japansk soja
6 msk rött vin
1 dl hackad färsk basilika
1 st paprika
1 st chili
1 st grönsaksbuljong
Olivolja
Sambal oelek
Parmesanost
Salt & svartpeppar efter smak
Tomater
ruccolasallad
Tillagning
Förbered med att strimla köttet i lagom stora bitar. Finhacka löken, paprikan, chilin och basilikan.
Fräs löken i 3-4 msk olivolja, häll sedan över löken i en stor gryta.
Tillsätt mjölk och grädde blanda med maizena och rör om och låt småputtra.
Bryn köttet i någon msk olivolja i en panna. Lägg sedan över i såsen med en grönsaksbuljong och låt koka upp. Man kan med fördel lägga till lite cognac efter smak om man vill.
Sätt på vatten till pastan.
Rör ner vin och soja i såsen och tillsätt samtidigt paprikan, chilin, basilikan och sambal oelek. Pressa i vitlöken och smaka sedan av med salt och nymalen svartpeppar.
Häll av pastan och blanda allt i en stor kastrull eller skål.
Servera med riven parmesan samt gärna klyftade tomater och ruccolasallad.
"Buon appetito"