PASTARÄTTER

FREDRIKS PASTA MED OXFILÉ

Ingredienser
Antal portioner 4
300 gram pasta (eget val)
250 gram oxfilé
(går även bra med fläskytterfilé)
1 st gul lök
1 st vitlök
2 msk maizena
2 dl mjölk
4 dl grädde
2 tsk ljus japansk soja
6 msk rött vin
1 dl hackad färsk basilika
1 st paprika
1 st chili
1 st grönsaksbuljong
Olivolja
Sambal oelek
Parmesanost
Salt & svartpeppar efter smak
Tomater
ruccolasallad

Tillagning

Förbered med att strimla köttet i lagom stora bitar. Finhacka löken, paprikan, chilin och basilikan.

​Fräs löken i 3-4 msk olivolja, häll sedan över löken i en stor gryta.

​Tillsätt mjölk och grädde blanda med maizena och rör om och låt småputtra.

Bryn köttet i någon msk olivolja i en panna. Lägg sedan över i såsen med en grönsaksbuljong och låt koka upp. Man kan med fördel lägga till lite cognac efter smak om man vill.

​Sätt på vatten till pastan.

Rör ner vin och soja i såsen och tillsätt samtidigt paprikan, chilin, basilikan och sambal oelek. Pressa i vitlöken och smaka sedan av med salt och nymalen svartpeppar.

​Häll av pastan och blanda allt i en stor kastrull eller skål.

​Servera med riven parmesan samt gärna klyftade tomater och ruccolasallad.

"Buon appetito"

© 2018 OLGAS RECEPT By Olga90
Skapad med Webnode
Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång